Obavijesti

News

Komentari 459

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
FRKA NOVI MINISTAR?

Neslužbeno doznajemo kako bi Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji Predstojnik Ureda predsjednika Vlade, mogao preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obnašao Gordan Grlić Radman.

Podsjetimo, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predao je jutros predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću potpise zan dobivanje mandata za formiranje nove vlade.

Potpise Plenkoviću dali su 61 zastupnik HDZ-a, 12 zastupnika Domovinskog pokreta, Vesna Vučemilović i četiri zastupnika nacionalnih manjina - Robert Jankovics, Vladimir Bilek, Veljko Kajtazi i Armin Hodžić.

Upitan tko će od trenutnih ministara ostati u novoj vladi, Plenković je ponovio da Marija Vučković i Damir Habijan sigurno ostaju, a da se o ostalima još nije razgovaralo. Dodao je i kako 100 posto ostaje Nina Obuljen Koržinek. 

PENAVA SE OGLASIO

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je u petak kako ga "u sadašnjoj fazi" ne zanima da bude dio nove izvršne vlasti te da mu je pitanje demografije važnije od poljoprivrede.

"Ostajem u Vukovaru. Ovo je moj treći mandat i ne bi bilo fer prema biračima otići u pola mandata. Da je situacija zahtijevala drugačije dakako da bi i to bilo na stolu, ali smo ocijenili da za tim nema potrebe tako da ostajem u Vukovaru", rekao je.

"U izvršnu vlast u ovoj fazi ne idem", potvrdio je.

Dotaknuvši se resora koje bi Domovinski pokret dobio u novoj vladi, poljoprivrede i demografije, kazao je kako je za DP puno značajnije pitanje demografije jer, rekao je, ako nema ljudi, nema potrebe ni za čim.

"Ne brine mene Zagreb koji je možda i prenapučen, nego krajevi poput vukovarskog, Siska, Prevlake, Gorskog kotara i Međimurja. Dobili smo priliku promijeniti stvari na bolje, a ako ne uspijemo trebaju doći neki drugi ljudi koji će znati. Nema tu mjestu pesimizmu", poručio je Penava u izjavi novinarima nakon obilaska infrastrukturnih projekata u Arheološkom parku Vučedol. 

Također je rekao da će se vrlo brzo znati i imena ministara u novoj vladi, ne želeći izaći s imenima DP-ovih budućih ministara.

SUVERENISTI

Hrvatski suverenisti su izbacili Vesnu Vučemilović: 'Izdala je birače, radi 'kako vjetar puše'

Vesna Vučemilović isključena je iz članstva Hrvatskih suverenista jer je podržala Andreja Plenkovića kao mandatara. Vijest su objavili na svom Facebooku:

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

'TREBA OZBILJNA VLADA'

Plenković u Benkovcu: 'U Vladi će ostati i Vučković i Habijan'

Obilazit ćemo Hrvatsku idućih mjesec dana, imamo kvalitetan program. Imamo sjajnih 12 kandidata za EU izbore, rekao je Andrej Plenković prilikom posjete Sajma u Benkovcu, prenosi N1.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

SKUP HDZ-A

Plenković: Na skup za europske izbore stiže i Ursula

Komentari 459