Obavijesti

News

Komentari 211

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Obećaju povratnicima da neće morati plaćati porez barem 10 godina. Inzistiraju da se u vrtićima, školama, odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije. Gay parovima žele zabraniti posvajanje djece

VIDEO

Predsjednik tehničke vlade Andrej Plenković potvrdio je novinarima kako će biti osnovano Ministarstvo demografije na čelu kojeg će biti Domovinski pokret. Demografija je bila jedna od glavnih tema u kampanji DP-a. Obećavali su financijsko poticanje sklapanja braka, odnosno DP bi bračnim parovima dao porezne olakšice u razdoblju od barem jedne godine. Kažu i da je potrebno stvarati "društveno okuženje u kojem bi obitelji s više djece bivale društveno prihvatljive i predstavljale uzor, za razliku od trenutačno uvriježenog podcjenjivačkog i omalovažavajućeg javnog stava prema takvim obiteljima." U svom su programu naveli i naknadu koja bi "stimulirala majčin odgojni i kućni posao barem do polaska u školu najmlađeg djeteta, a koja bi rasla povećanjem broja djece u obitelji". Žele i veću uključenost očeva oko brige o djeci. Također, svako dijete bi moralo imati mjesto u vrtiću i to bi proveli gradnjom novih vrtića u suradnji s lokalnom upravom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu 00:57
Plenković o Vladi: DP dobiva tri ministarstva, osniva se i novo
Plenković o Vladi: DP dobiva tri ministarstva, osniva se i novo

Povećanjem broja djece u obitelji, prema DP-u, rastao bi udio subvencija za priuštivo stanovanje, bilo u formi dugoročnog najma ili u formi udjela za otplatu nekretnine. Najavili su i "izrazite porezne olakšice" razmjerno broju djece u obitelji.

Obitelji s više djece koje žive u gradovima bi plaćale manji stambeni kredit, dok bi obitelji koje se odluče preseliti na selo bile oslobođene plaćanje poreza na najmanje 10 godina.

Povratnike žele osloboditi plaćanja poreza na barem 10 godina

Broj Hrvata iz BiH koji useljavaju u Hrvatsku je u padu, piše u programu DP-a. Strateški interes Hrvatske je da oni ostanu u BiH pa bi se država trebala baviti poticanjem doseljenika iz drugih dijelova svijeta, prvenstveno Južne Amerike, smatraju u DP-u.

Vraća nam se MUDO, za njega će otići čak tri milijarde eura
Vraća nam se MUDO, za njega će otići čak tri milijarde eura

To bi postigli otvaranjem Centara za povratnike diljem svijeta, a posebno u zemljama Južne Amerike, plaćanjem troškova preseljenja, poreznim olakšicama na najmanje 10 godina, pomoć oko dokumenata, obrazovanja i dobivanja zdravstvene pomoći.

- Oslobađanjem od poreza tijekom više godina, barem 10, pomoglo bi se u razmišljanju iseljenih obitelji da potraže svoj dom ponovno u mjestu koje su prethodno napustili ili u potpuno novom, a za njih perspektivnom okruženju - stoji u njihovu programu.

Nije jasno kojeg bi sve poreza bili oslobođeni i koliko bi to bilo ustavno.

Žele zaustaviti "promidžbe promjene spola" 

Promptna deratifikacija Istanbulske konvencije i "potpuni otklon od rodne ideologije" bi također potaknule demografski rast, smatraju u DP-u. U programu navode da žele zaustaviti "promidžbe promjene spola" i "prestanak aktivnosti u smjeru promjene spola."

Inzistiraju da se u vrtićima, školama, sportskim i javnim objektima, pa čak i zatvorima odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije.

Medved o novoj Vladi s DP-om: Danas smo usuglasili parametre
Medved o novoj Vladi s DP-om: Danas smo usuglasili parametre

Žele zabraniti posvajanje djece iz tzv. Trećih zemalja

Navode i povećanje kapaciteta za smještaj trudnica i mladih majki, pojednostavljenja procedure posvojenja te  potpunu zabranu usvajanja djece iz tzv. Trećih zemalja.

Demografsku obnovu DP bi omogućio i potpunom zabranom posvajanja i udomljavanja djece homoseksualnim parovima bez iznimki. 

"Istospolni parovi nisu obitelj"

U programu piše i da čvrsto vjeruju da obitelj predstavlja zajednicu žene i muškarca. Iz ovog proizlazi da DP smatra da istospolni parovi ne mogu činiti obitelj, ali nisu objasnili znači li to da po njima ni samohrani roditelj i djeca ne mogu biti obitelj.

Domovinski pokret u svom programu se zalaže za zabranu pobačaja iako to vjerojatno neće uspjeti provesti. Za zabranu su i surogat majki, ali i eutanazije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 211

VIDEO

Iranski predsjednik je mrtav!
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranski predsjednik je mrtav!

Loše vremenske prilike ometale su spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme
U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje